Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, η κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλύνν) που πέθανε, σήμερα το πρωί, στο σπίτι του, στην Καλαμαριά, σε ηλικία 78 ετών έπειτα από πολυετή ασθένεια.
Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη αν η κηδεία θα είναι πολιτική ή θρησκευτική.
Δυο χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του (σ.σ. ο Νίκος Τριανταφυλλίδης πέθανε το καλοκαίρι του 2016), η υγεία του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έπασχε από αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα, είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα.
Υπήρξε ο πλέον γνωστός σατιρικός καλλιτέχνης από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια και τις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Τραμπάκουλας» (από τον προσφιλή του ρόλο σε τηλεοπτικά σατυρικά σκετς και τηλεταινίες), ο Χάρρυ Κλυνν ήταν ο πλέον γνωστός κωμικός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης – αλλά και λιγότερο γνωστός ως ζωγράφος και ποιητής. Υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό αλλά και στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.
Γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1940 από οικογένεια Ποντίων προσφύγων, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε τυχαία την καριέρα του μετά τη συμμετοχή του σε βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο και πρόταση για κάθοδο και σπουδές (στη δραματική σχολή του Π. Kατσέλη).
Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου και έμεινε και εργάστηκε επί 10 χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση (1974) και πρωτοεμφανίστηκε στις μπουάτ της Πλάκας, καθώς και σε νυχτερινά κέντρα της εποχής. Αρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με τον πρώτο του δίσκο «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia, το φθινόπωρο του 1978. Ακολούθησαν η κυκλοφορία σειράς δίσκων σατιρικού περιεχομένου, τηλεοπτικές εμφανίσεις (κέρδισε μ’ αυτές τον τίτλο του πλέον εμπορικού καλλιτέχνη).
Καλλιτεχνικά πολυπράγμων, εξακολούθησε και μετά το 2006, οπότε και επέστρεψε και ζούσε στη γενέτειρά του, την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, να ζωγραφίζει και να εκδίδει ποιητικές συλλογές.
Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγήθηκε της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, του «Απόλλωνα Καλαμαριάς» (ανέλαβε το 1988 πρόεδρος της ΕΠΑΕ), όπου τήρησε ιδιαίτερα μαχητική στάση συγκρουόμενος με την πολιτεία.
Πολιτικά και κοινωνικά ενεργός, δραστηριοποιήθηκε επίσης σε θέματα ποντιακής ομογένειας, ενώ είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμαριάς (ηγήθηκε της αντιπολίτευσης έπειτα από αποτυχημένη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου).
Αρθρογραφούσε αδιάλειπτα (από το 1999 διατηρούσε προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο – το http://harryklynn.blogspot.gr/) για πολιτικά κυρίως ζητήματα, ενώ η τελευταία του (7η) ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», με τίτλο «Εμφύλιος λόγος».