Αναβρασμό στην πολιτική σκηνή έχουν φέρει οι εξελίξεις μετά και την αποκάλυψη όλο και περισσότερων στοιχείων αναφορικά με την υπόθεση Φουρθιώτη.
Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση Φουρθιώτη απαντά η κυβέρνηση.
Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Μάλιστα, φέρεται να έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αστυνομική φρουρά του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη μετά από πυρά που δέχτηκε από την αντιπολίτευση.
Τώρα, και μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, περί απειλών εκ μέρους του παρουσιαστή, το Μαξίμου φαίνεται έτοιμο να αναλάβει δράση μέσω του Εισαγγελέα.
Οι καταγγελίες Βρούτση
Ο κ. Βρούτσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento, δίχως να κατονομάζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέρει πως είχε δεχτεί «επίσκεψη» από εκείνον στο γραφείο του, για να πληρωθεί.
«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.
Στη συνέχεια, μάλιστα, επισημαίνει πως είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
«Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Σημείωσε, ακόμη, πως ο ίδιος δεν μπορούσε να το δεχτεί, όχι μόνο ως υπουργός, ως πολίτης και αντέδρασε, αλλάζοντας τον νόμο και με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι «κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».
Η φρουρά που άναψε «φωτιές»
Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαθέτει περιπολικά από επτά υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να φρουρούν σε εικοσιτετράωρη βάση το σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, στον Διόνυσο.
Τα σχετικά έγγραφα έφερε στην δημοσιότητα, μέσω του facebook, ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος του Δήμου Ραφήνας, Χρήστος Τσεμπέρης, αναδημοσιεύτηκαν σε κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες και προκάλεσαν την αμήχανη και ανεξήγητη αντίδραση της ΓΑΔΑ, να διαψεύσει με μια γενικόλογη ανακοίνωση τα δημοσιεύματα, παραβλέποντας την γνησιότητα των σχετικών εγγράφων, που η ίδια εξέδωσε!
Η επιστολή Παλαιτσάκη που «καίει» το υπουργείο
Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει μια επιστολή που εκθέτει την πολιτική ηγεσία και το επικοινωνιακό επιτελείο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία κοινοποίησε η άμεση συνεργάτιδα του Μένιου Φουρθιώτη, Νανά Παλαιτσάκη.
Η επιστολή αυτή απευθύνεται προς τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναφέρει πως η εκπομπή αλλά και η εβδομαδιαία εφημερίδα του Μένιου Φουρθιώτη διατηρούσαν «ανοιχτή γραμμή» με το Υπουργείο, μέσω της οποίας υπήρχαν «παροτρύνσεις» για μεγάλα αφιερώματα στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ παράλληλα τους είχε ζητηθεί να μην προβάλλονται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» βίντεο που αποκαλύπτουν αστυνομική βία.
Στην επιστολή, μάλιστα, τονίζεται πως για όλους αυτούς τους ισχυρισμούς υπάρχουν στη διάθεση των συγκεκριμένων ΜΜΕ και των νομικών συμβούλων τους επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS!
Στο ΣτΕ ο Φουρθιώτης για επιστροφή της φρουράς του
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.
Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.
Όπως ισχυρίζεται, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.
Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί.
Πηγή: Sputniknews