29.7 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣυναγερμός για την υγιεινή των τροφίμων στην Αλβανία

Συναγερμός για την υγιεινή των τροφίμων στην Αλβανία

  Ανάγκη να αυξηθούν τα πρότυπα παραγωγής

Ο Χασάν Στάφα, διευθυντής του Αλβανικού Κέντρου Καταναλωτή, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια ορισμένων προϊόντων διατροφής στην Αλβανία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και μέτρα για την αύξηση των προτύπων παραγωγής και ασφάλειας των καταναλωτών. Σε συνέντευξή του σε αλβανικά ΜΜΕ, ο Στάφα ανέφερε τα κύρια προβλήματα που εντοπίστηκαν:

1. Παγωτά: Επισήμανε τον κίνδυνο για την υγεία που προέρχεται από παγωτά που πωλούνται σε φορητούς πάγκους, τα οποία συχνά παγώνουν και λιώνουν επανειλημμένα, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

2. Σουβλάκια και σάντουιτς: Η χρήση ανακυκλωμένων ελαίων σε αυτά τα προϊόντα αυξάνει τον κίνδυνο διοξίνης, μια τοξική ουσία που μπορεί να επηρεάσει την υγεία των καταναλωτών. Τα ημι-έτοιμα και έτοιμα τρόφιμα που πωλούνται μαζικά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό.

3. Γάλα και υποπροϊόντα: Σημείωσε την πώληση γάλακτος σε πλαστικά δοχεία σε διάφορες περιοχές, κυρίως στις παραλίες και στα Τίρανα. Αυτή η πρακτική εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια και την υγιεινή, καθώς το γάλα δεν τηρεί τα απαραίτητα πρότυπα ασφάλειας.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, ο Στάφα ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν οκτώ πρόστιμα σε παραβάτες των κανόνων ασφάλειας τροφίμων. Τόνισε ότι η επιβολή αυτών των προστίμων είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους νόμους και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Τέλος, ο Στάφα κάλεσε σε στενότερη συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης, της βιομηχανίας τροφίμων και των οργανώσεων καταναλωτών για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ασφάλεια στην αγορά τροφίμων στην Αλβανία.

Πηγή:himara.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ