Ολοένα και περισσότερες οι αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδείς βεβαιώσεις τεστ, που εκδίδονταν από κέντρα υγείας και νοσοκομεία της χώρας.
Επεκτείνεται η έρευνα σχετικά με τα «μαϊμού» εμβολιαστικά πιστοποιητικά, αλλά και τις ψευδείς βεβαιώσεις μοριακών τεστ ή rapid, θετικών και αρνητικών.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου μία διοικητική υπάλληλος, εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά σε 34 άτομα από το φιλικό και οικογενειακό της περιβάλλον, όπως φάνηκε από την ΕΔΕ, οδήγησε σε νέα ανάλογα περιστατικά, που αφορούσαν ακόμη και υγειονομικούς.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι τέσσερα τα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειας που έχουν μπει στο επίκεντρο έρευνας, με το αντικείμενό της να είναι η διαλεύκανση τόσο περιπτώσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και «μαϊμού» πιστοποιητικών PCR ή rapid test.
Στην τελευταία περίπτωση τα αποτελέσματα των ψευδών τεστ ήταν είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με τις ανάγκες αυτών που το ζητούσαν
Τα πλαστά πιστοποιητικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έφτασαν να πωλούνται 100 με 200 ευρώ.
ΕΔΕ σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
Οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ κάνουν έρευνα σχετικά με την υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά και τις αποκαλύψεις πως ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου είναι αστυνομικός, ενώ η αδελφή της δουλεύει στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.
Θα διερευνηθεί το κατά πόσο ο αστυνομικός γνώριζε τη δράση της συζύγου του, ενώ όσον αφορά στην αδελφή της, που είναι και εκείνη διοικητική υπάλληλος, φαίνεται ότι είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό.
Το ίδιο έγινε και με τρεις νοσοκόμες στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς». Οι νοσηλεύτριες, σύμφωνα με το MEGA, παραδέχθηκαν πως δεν έχουν εμβολιαστεί. Αναμένεται να τεθούν σε αναστολή και θα γίνει ΕΔΕ για την υπόθεση.
Σημειώνεται πως χθες αποκαλύφθηκε πως και μία νοσηλεύτρια από το Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης ήταν αντικείμενο έρευνας καθώς προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.
Η ίδια, που είχε αρχικά εκφράσει πολλούς ενδοιασμούς για το εμβόλιο, ισχυρίστηκε ότι έκανε εκεί το εμβόλιο γιατί έχει πολλούς γνωστούς. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για την υπόθεση.
Ακόμη, έρευνα γίνεται για μία γιατρό στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, η οποία φαίνεται ότι πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊού ώστε να το παρουσιάσει ως δικό της και να λάβει πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.
Έρευνα και στη Σαντορίνη
Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά μοριακών ή rapid test στη Σαντορίνη.
Ένα ορθογραφικό λάθος ήταν αυτό που οδήγησε γιατρό στο να διερευνήσει το περιστατικό, σύμφωνα με το STAR.
Ειδικότερα, ένας άνδρας κάλεσε στο νοσοκομείο Σαντορίνης ώστε να ζητήσει να αλλάξει ένα λάθος στο όνομά του, όταν η γιατρός δεν μπόρεσε να βρει καμία καταγραφή στο σύστημα για τεστ στο εν λόγω όνομα.
Ακόμη, παρατήρησε πως η δειγματοληψία είχε γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονταν τεστ μέχρι νωρίς το μεσημέρι, ενώ και το e-mail από το οποίο εστάλη το τεστ δεν ανήκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η γιατρός ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση και αυτή, με τη σειρά της, το υπουργείο Υγείας, που ζήτησε πλήρη διαλεύκανση.
Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.
Πηγή Sputniknews.gr