Σε μία λεπτομερή και άκρως συγκινητική δήλωσή της στο Twitter προχώρησε η ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) μιλώντας με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι μετά τον τερματισμό της κηδεμονίας της μπορεί να κάνει απλά καθημερινά πράγματα όπως να χρησιμοποιεί χρεωστική κάρτα και να έχει τα δικά της κλειδιά αυτοκινήτου. «Ήμουν υπό κηδεμονία για 13 χρόνια. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στην οποία δεν θέλεις», είπε στο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων κάθε μέρα. Μπορώ να έχω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, να είμαι ανεξάρτητη, να νιώθω γυναίκα, να έχω μια κάρτα ΑΤΜ, να βλέπω μετρητά για πρώτη φορά … Είναι τα μικρά καθημερινά πράγματα».
Ευχαρίστησε επίσης το κίνημα υποστηρικτών της, #FreeBritney που την στήριξε και για το γεγονός ότι έριξε φως στο καθεστώς της εποπτείας από τον πατέρα της και των δικηγόρων που εμπλέκονταν.
«Η φωνή μου ήταν φιμωμένη δεν μπορούσα να μιλήσω… εσείς μου σώσατε τη ζωή, 100%.» Η τραγουδίστρια ελπίζει ότι η υπόθεση της θα οδηγήσει σε αλλαγές στο σύστημα της επιτροπείας. «Είμαι εδώ για να γίνω συνήγορος των ανθρώπων με πραγματικές αναπηρίες και ασθένειες», είπε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς στους εκατομμύρια ακολούθους της. «Ελπίζω η ιστορία μου να έχει αντίκτυπο και να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σύστημα». Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε σχετικό νομοσχέδιο με έμφαση στα κενά που υπήρχαν στη διαδικασία της επιτροπείας.
Η δικαστής Μπρέντα Πέννυ αποφάσισε ότι ο Τζον Ζαμπέλ, ο ορκωτός λογιστής που ανέλαβε την περιουσία της τον Σεπτέμβριο, θα διατηρήσει την εξουσία να εκτελεί τον προγραμματισμό ακινήτων και να μεταφέρει εξωτερικά περιουσιακά στοιχεία σε ένα υπάρχον καταπίστευμα για την τραγουδίστρια.
«Ειλικρινά, εξακολουθεί να μου τρελαίνει το μυαλό, κάθε μέρα που ξυπνάω, πώς η οικογένειά μου με το καθεστώς της κηδεμονίας, μου συμπεριφέρθηκαν έτσι», έγραψε η Σπίαρς στη λεζάντα του Instagram που συνόδευε τη βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αποθαρρυντική και ταπεινωτική».
Ωστόσο έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα: «Ας προχωρήσουμε μπροστά. Να έχουμε μια καλή χρονιά και καλά Χριστούγεννα.»