Πολύ μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, προς τους υπουργούς Υποδομών Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, σε συνεργασία με τον επενδυτή του Ελληνικού, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο πράσινη πολιτική από τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση».
Η πρόταση του προέδρου του ΤΕΕ, Γιώργου Στασινού, για το παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό έγινε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021», που διοργανώνει το ΤΕΕ την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στο «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με τίτλο: «2021-2030, η δεκαετία μιας πράσινης επανάστασης», υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Και συμπλήρωσε: «Μόνο τυχαίο δεν είναι πως επιτέλους ξεμπλόκαρε το Ελληνικό και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό συνέβη λόγω και της αποτελεσματικότητας και επιμονής προφανώς του Πρωθυπουργού αλλά και ειδικά του Υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, κάτι για το οποίο έχω προσωπική άποψη λόγω της συνεργασίας που μου ζητήθηκε. Προτείνω να σκεφτεί ο Υπουργός Υποδομών και να μελετήσει σε συνεργασία με τον επενδυτή του Ελληνικού μία πολύ μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος από αυτή που σήμερα προβλέπεται από το σχέδιο. Αυτό θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα. Οι αναπτυξιακές προοπτικές όλου του σχεδίου θα διευρυνθούν. Ετσι το παραλιακό μέτωπο θα μπορέσει να γίνει πραγματικά το καλύτερο της Ευρώπης – ακόμη και από τη διάσημη Γαλλική Ριβιέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός.
Πράσινος και ψηφιακός μετασχηματισμός
Ο κ. Στασινός έκανε λόγο για τον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελούνται στην 4η Βιομηχανική επανάσταση που διανύουμε και επεσήμανε ότι «αν συνθέσουμε τις αλλαγές που συντελούνται και στους δύο αυτούς άξονες, μιλάμε για συνολικό μετασχηματισμό».
«Η Ελλάδα, η οποία αργά αλλά δυναμικά μπήκε στην κούρσα του ψηφιακού μετασχηματισμού και διαθέτει μερικά από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα στην Ευρώπη, με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το φυσικό της περιβάλλον, έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις και παθογένειες ετών σε έργα υποδομής και δομημένο περιβάλλον», ανέφερε.
Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, «αποφασίσαμε να ασχοληθούμε για να αναδείξουμε πώς θα αλλάξει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Τι προβληματίζει και τι πρέπει να κάνουμε», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του.
Και συνέχισε λέγοντας: «Η Πράσινη Συμφωνία είναι μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική για τον μετασχηματισμό της ΕΕ και της Ελλάδας συνεπώς, σε μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, στη βάση ενός νέου οικονομικού μοντέλου για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία».
Μεγαλύτερη υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο Project του Ελληνικού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ