Τί απασχολεί ιδιαίτερα αυτήν την εποχή τις επιχειρήσεις, εκτός των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν καθημερινά; Σε διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Πολιτική Προστασία – Νέες Τεχνολογίες και Εφαρμογές – Security Solutions Made in Germany», δόθηκαν απαντήσεις μέσω τεσσάρων polls, που σκοπό είχαν να αποτυπώσουν την ετοιμότητα και προτεραιότητα των εταιριών σε θέματα Cyber Securiy.
Όπως φάνηκε, ο τομέας του email security και η γενική προστασία των χρηστών (DNS Security, MFA κ.ο.κ.) είναι οι πιο βασικές προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο, όπως αυτή που βιώνουμε, με μεγάλο τμήμα των εργαζομένων να εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας, απομακρυσμένα.
Ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, ανέφερε από πλευράς του ότι παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού, η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη και με μία σειρά άλλων καταστροφών και προκλήσεων για την πολιτική προστασία, φέρνοντας ζητήματα τέτοιου είδους επανειλημμένα στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με τις φυσικές καταστροφές, τις πολιτικές εντάσεις στην ανατολική μεσόγειο και τα κύματα προσφύγων στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας να απασχολούν, τακτικά, τα μέσα ενημέρωσης. Για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών απαιτείται η εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παραδοσιακά υποστηρίζει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία των επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε.
Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V., o Dr. Clemens Gause, ανέφερε στην ομιλία του ότι η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας υπολογίζεται σε πολλά δισ. ευρώ για τη Γερμανία, τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για εξειδικευμένο προσωπικό και επισήμανε ότι από τα γερμανικά best practices αναδεικνύονται κυρίως το high tech, το Forensick και η τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία στηρίζονται οικονομικά από την κυβέρνηση, όπως εξάλλου και από την Ελλάδα, προσφέροντας έτσι πολύ καλές προοπτικές για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.
Στην ημερίδα, από την περασμένη Τρίτη έως και την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 B2B συναντήσεις μεταξύ των 13 γερμανικών εταιριών και ελληνικών εταιριών και φορέων.
Η κυβερνοασφάλεια προτεραιότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ