Η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή του Γέιλ, Νικόλαο Χρηστάκη, θα κάνει τους ανθρώπους πιο άπληστους, υλικά και σεξουαλικά, και θα τους απομακρύνει από τη θρησκείας.
Ο Δρ. Νικόλαος Χρηστάκης, κοινωνικός επιδημιολόγος που ειδικεύεται στα πρότυπα συμπεριφοράς, παρουσίασε την πρόβλεψή του για τη ζωή μετά την πανδημία στο νέο του βιβλίο.
Εξήγησε πώς παρόμοιες υγειονομικές κρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν δείξει τη γέννηση ενός μοτίβου συμπεριφοράς με τους ανθρώπους να περνάνε από την απόλυτη απομόνωση στη «δίψα» για κοινωνικοποίηση.
Προβλέπει ότι η πανδημία αυτή δεν θα είναι διαφορετική, με τον κόσμο να βιώνει μια οικονομική και κοινωνική αναγέννηση που θα ανταγωνίζεται εκείνη που ακολούθησε την πανδημία της γρίπης του 1918 μέχρι το έτος 2024.
«Κατά τη διάρκεια των πανδημιών, αυξάνεται η θρησκευτικότητα, οι άνθρωποι γίνονται πιο επιφυλακτικοί, εξοικονομούν χρήματα, αποφεύγουν τους κινδύνους» τονίζει, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Η συνέχεια, σύμφωνα με τον καθηγητή, μετά το τέλος πανδημίας θα ακολουθήσει το μοτίβο του παρελθόντος, τόσο στην οικονομία όσο και στην ανθρώπινη συμπεριφορά.
«Το 2024, όλες αυτές οι (πανδημικές τάσεις) θα αντιστραφούν. Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν αχόρταγα κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», είπε κάνοντας επίσης λόγο για μεγάλες δαπάνες, «σεξουαλική ελαφρότητα» και ένα «αντίστροφο της θρησκευτικότητας».
Ο κ. Χρηστάκης κάλεσε τους ανθρώπους να έχουν το βλέμμα τους στη γραμμή του τερματισμού και να συνεχίσουν να ακούνε ειδικούς για να νικήσουν τον ιό.
«Ο κόσμος μας έχει αλλάξει, υπάρχει ένας νέος θανατηφόρος παθογόνος που κυκλοφορεί, δεν είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν αυτήν την απειλή και πολλά θα μας ζητηθούν», είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να “ενηλικιωθούμε» γι ‘αυτό» κατέληξε.
Πηγή Sputniknews.gr