Τη λύση στο μυστήριο σχετικά με τις σπάνιες θρομβώσεις που εμφανίζονται σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Γκέτε της Φρανκφούρτης και επικεφαλής της έρευνας, αποκάλυψε πως το πρόβλημα φέρεται να σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια, προκειμένου να μεταφέρουν την πρωτεϊνική ακίδα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Για την ακρίβεια, ορισμένα κύτταρα της πρωτεΐνης των εμβολίων δημιουργούν μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου πραγματοποιείται η σημαντική ανοσοποίηση.
Τα εμβόλια στέλνουν την ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττατικό υγρό (κυτοσόλη) όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα τμήματά της να σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη.
Αντί γι’ αυτό, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και «διαρρέονται» στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.
Oπως μάλιστα υποστηρίζει ο Marschalek, το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα εμβόλια μπορεί να λυθεί εάν τροποποιηθεί η αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης ώστε να αποτραπεί η διάσπασή της.
Πηγή: Sputniknews
Απαντήσεις για τις αιτίες των θρομβώσεων από τα εμβόλια των AstraZeneca και J&J
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ