29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) διοργανώνει, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 τη «Βραδιά του Ερευνητή», για όλα τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αττικής.

Από τις 17:00 (5:00 μ.μ.) μέχρι τις 22:00 (10:00 μ.μ.), στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ, του ιστορικού συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ, οι επισκέπτες του, οι πολίτες της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της έρευνας και της γνώσης μέσα από καινοτόμα επιστημονικά έργα, να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές, αλλά και να συμμετάσχουν σε πλήθος πρωτότυπων δράσεων.

 

Η «Βραδιά του Ερευνητή» στο ΕΜΠ στοχεύει στην ανάδειξη της ουσιαστικής συμβολής της πανεπιστημιακής έρευνας των Ερευνητικών Κέντρων και του επιστημονικού δυναμικού στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, η διεξαγωγή της εκδήλωσης συνδέεται άρρηκτα με την αξιοποίηση του Πολυτεχνείου Πατησίων για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, ως κόμβου διασύνδεσης του ΕΜΠ με την κοινωνία. Ταυτόχρονα, προβάλλεται η συμβολή του Πολυτεχνείου στη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου, εκπαιδεύοντας μηχανικούς υψηλής ποιότητας, εξάγοντας τεχνογνωσία, με διεθνή αναγνώριση και σύνδεση με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

 

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή και ειδικότερα της δράσης «Ερευνητές στα Σχολεία» κηρύχθηκε από τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Καθ. Ι.Κ. Χατζηγεωργίου στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ηρωική Νήσο Κάσο, όπου παρουσιάστηκε η  συμβολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των συνεργαζόμενων φορέων (Πρόγραμμα ΑΕΙ/Τ2ΕΔΚ-01278) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της αειφόρου ανάπτυξης της Κάσου παρουσία των μαθητών και των κατοίκων του νησιού, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια Εκδήλωση στο ιστορικό κτήριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στους τομείς:

  • Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με κοινωνική συμμετοχή και καινοτομία
  • Πράσινη, γαλάζια και ψηφιακή μετάβαση
  • Αειφορία – κυκλική οικονομία – βιώσιμη κινητικότητα – υγεία – προσβασιμότητα ποιότητα ζωής

 

Τα επιτεύγματα των ερευνητικών ομάδων του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αττικής και άλλων Πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – με ΜoU με το ΕΜΠ –  και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και φοιτητικών ομάδων και συναφών εκπαιδευτικών οργανισμών, θα παρουσιαστούν τη φετινή χρονιά, παράλληλα με σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεων ανοιχτών επί τόπου, εργαστηρίων και πολιτιστικών δρώμενων.

 

 

Όπως πλέον έχει γίνει παράδοση, τη Βραδιά πλαισιώνει μουσικά η Ομάδα Κρουστών του Μουσικού Τμήματος του ΕΜΠ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Βασιλάτου και το Μουσικό Τμήμα του ΕΜΠ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου. Η Βραδιά θα πλαισιωθεί από ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές παραστάσεις («Ο Καραγκιόζης και το μεγάλο μυστήριο» – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών, Stand-up Chemistry – Theatronio, Science Reactors).

 

Είσοδος Δωρεάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ