26.9 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΧάντερ Μπάιντεν: Νέα προβλήματα – Επιχείρησε να προωθήσει έργο ουκρανικής εταιρείας

Χάντερ Μπάιντεν: Νέα προβλήματα – Επιχείρησε να προωθήσει έργο ουκρανικής εταιρείας

Ο Χάντερ Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιταλία το 2016, όταν ο πατέρας του, ο Τζο Μπάιντεν, ήταν αντιπρόεδρος, προκειμένου να προωθήσει ένα γεωθερμικό έργο της ουκρανικής εταιρείας Burisma

 

 

Ο Χάντερ Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιταλία το 2016, όταν ο πατέρας του, ο Τζο Μπάιντεν, ήταν αντιπρόεδρος, προκειμένου να προωθήσει ένα γεωθερμικό έργο της ουκρανικής εταιρείας Burisma, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Την εποχή εκείνη ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έγραψε τουλάχιστον μία επιστολή με παραλήπτη τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρώμη, εκ μέρους της ενεργειακής εταιρείας, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη αρχεία στα οποία απέκτησε πρόσβαση.

Ο δικηγόρος του, ο Άμπι Λόουελ, είπε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν και άλλοι ζήτησαν από τον πρεσβευτή Τζον Φίλιπς και άλλους να τους συστήσουν τον πρόεδρο της περιφέρειας της Τοσκάνης, όπου η εταιρεία εξέταζε την πιθανότητα να κάνει έργα.

«Δεν έγινε καμία συνάντηση, κανένα έργο δεν υλοποιήθηκε, δεν ζητήθηκε τίποτα στις ΗΠΑ και ζητήθηκε μόνο μια σύσταση στην Ιταλία. Η επιστολή, καθώς και εκείνες που έγραψαν άλλοι στην Burisma, δεν ζητούσε παρά μόνο μια σύσταση, όπως ζητούν κάθε χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις από τους πρεσβευτές και τις πρεσβείες», είπε.

Μια μη κατονομαζόμενη πηγή που είχε εμπλακεί στην προσπάθεια είπε επίσης ότι το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Είναι ασαφές αν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιταλία έκανε κάποιες ενέργειες εκ μέρους της Burisma.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ