26.9 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣPark your Cinema - Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Park your Cinema – Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

πρόγραμμα ταινιών για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας προσκαλεί στις αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Φέτος, στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες για ενήλικες, επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), που βλέπουν το μέλλον ως μια συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο. Παράλληλα, στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative θα πραγματοποιηθεί μία ειδική προβολή της μικρού μήκους ταινίας Flower της διεθνούς φήμης μπαλαρίνας Μίστι Κόουπλαντ σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κυριακή 03/09, 20.30, Ξέφωτο
Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)
ΗΠΑ, 2013
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Σενάριο: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι, Σέιν Μόρις (βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η βασίλισσα του χιονιού»)

Park your Cinema - Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema – Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους σε αυτόν τον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν. Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας και καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το “Let it go”.
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Σάββατο 16/09, 20.30, Ξέφωτο
Emoji, Η Ταινία (The Emoji Movie)
ΗΠΑ, 2017
Σκηνοθεσία: Τόνι Λεόντις
Σενάριο: Τόνι Λεόντις, Μάικ Γουάιτ, Έρικ Σίγκελ

H ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στα smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένος να γίνει κανονικό emoji όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου, και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο-, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/ParkyourCinema2023 και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Park your Cinema - Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema – Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €641 εκατομμύρια ($773 εκατομμύρια).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ