Η ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού παίρνει πλέον «σάρκα κι οστά», καθώς (σ.σ πέμπτη)στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στη περιοχή, θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας των «πράσινων».
Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν τον «καθαρισμό» του οικοπέδου, πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, προκειμένου να μην χαθεί ούτε… μέρα. Και με το που υπογραφεί έως το τέλος Μαΐου η σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου, να είναι σε θέση να ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του νέου γηπέδου.
Το χώρο του εργοταξίου θα επισκεφθούν, στις 12:30, οι Υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας), Θόδωρος Σκυλακάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι θα ενημερωθούν αναλυτικά από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τις εργασίες.
«Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, το 2005, και που δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν σήμερα εδώ, με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο κύριο Μπακογιάννη, αλλά και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον κύριο Αλαφούζο και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τον κύριο Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για έναρξη των πρόδρομων εργασιών κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και πρόσθεσε:
«Πριν από 3 χρόνια περίπου, στα τέλη του ’20, υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο όπου θα μας έφερνε εδώ. Και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε 3 χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει. Ταυτόχρονα, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μια καινούργια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένη, να γίνεται το κάτι άλλο. Κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής.
Και ταυτόχρονα, μια εξαιρετική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλαιού ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και της δημιουργίας του πάρκου και της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Η διπλή ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει στην Αθήνα εδώ και έναν αιώνα και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο και όλη την ομάδα που συνέβαλε για αυτό, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Και να τονίσω ότι παρά τους δισταγμούς και παρά τις αμφιβολίες, όλα έχουν τηρηθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω και τον συναρμόδιο Υπουργό τον κύριο Σκυλακάκη, γιατί και το Ταμείο Ανάκαμψης έπαιξε κορυφαίο ρόλο για να φτάσουμε εδώ και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης που βοήθησαν να πάρουμε τις σχετικές εγκρίσεις από την DG Reform και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Έτσι, όλα πάνε όπως πρέπει. Το έργο επιτέλους ξεκινάει, το έργο γίνεται. Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι για λόγια, είναι για έργα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».