Την ώρα που “τρέχει” η διαδικασία για την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν, ο γνωστός νομικός και συνήγορος θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, εκτιμά ότι είναι εφικτό η οικογένεια του θύματος να αποκλείσει την επικοινωνία της Λυδίας με τον συζυγοκτόνο πατέρα.
Η παραφιλολογία για την τύχη της μικρής Λυδίας χτυπάει «κόκκινο», με «ειδικούς» στα τηλεπαράθυρα τις τελευταίες μέρες να ερίζουν σχετικά με το ποιος θα πάρει εντέλει (η τελική κρίση αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα) την επιμέλεια και γονική μέριμνά της. Θα καταλήξει το παιδί στην Αλόννησο και την οικογένεια της δολοφονημένης Κάρολαιν, καθώς η χαροκαμμένη μάνα εμφανίζεται να διεκδικεί εσχάτως την πλήρη επιμέλεια της εγγονής της;
Θα δοθεί η συνεπιμέλεια, την οποία ανέφερε από το πρώτο λεπτό της σύλληψής του ο συζυγοκτόνος πιλότος, που εμφανίζεται ότι «παραφέρθηκε» για το καλό του μωρού του; Θα μοιραστεί το παιδί μεταξύ Αθήνας και Αλοννήσου, ανάμεσα στους παππούδες του, από τη μεριά του δολοφόνου πατέρα του και εκείνη της δολοφονημένης μάνας, όπως πιέζει η οικογένεια του πιλότου-φονιά; Επιπλέον, μπορεί, όπως αιτείται μεγάλη μερίδα νομικών και παιδοψυχολόγων, να αποκλείσει την επικοινωνία με τον δολοφόνο πατέρα του και την οικογένειά του η οικογένεια της δολοφονημένης μάνας;
«Βέβαια και μπορεί, με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια» μας απαντά ο γνωστός νομικός και συνήγορος θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει όμως και ο εισαγγελέας που έχει επιληφθεί αυτεπαγγέλτως, κρίνοντας με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. Μπορεί με τα δεδομένα που έχει να κρίνει ότι δεν πρέπει να έχει επαφή με τον δολοφόνο πατέρα και να αναλάβει την επιμέλεια αποκλειστικά η οικογένεια της μητέρας, που θεωρώ και το σωστό» προσθέτει.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις 90 ημέρες που ορίζεται προσωρινή λύση για το παιδί, ο εισαγγελέας ή η μεριά που διαφωνεί με την προσωρινή απόφαση μπορεί να προσφύγει στο αστικό δικαστήριο για το θέμα της επικοινωνίας του πατέρα με το παιδί, που αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, δικαίωμά του, εκτός και αν θεωρηθεί καταχρηστική ή επιβαρυντική για το παιδί (παιδοφιλία κ.ά.).
«Τότε εκεί η μια μεριά, εν προκειμένω η οικογένεια της Καρολάιν, μπορεί να ζητήσει να περιοριστεί ή και να απαγορευτεί η επικοινωνία με τον συζυγοκτόνο πατέρα, που το έκανε “εργαλείο” του κι έφτασε να το περιφέρει και μπροστά στις κάμερες αγκαλιά του, ενώ το είχε τοποθετήσει στο σώμα της δολοφονημένης» επισημαίνει ο γνωστός νομικός.
Επομένως, καταλήγει ο κ. Βλάχος «μπορούν οι γονείς της Καρολάιν να ζητήσουν περιορισμό στην επικοινωνία έως και πλήρη απαγόρευση της επικοινωνίας μεταξύ της μικρής Λυδίας και του συζυγοκτόνου πιλότου. Κάτι που μπορεί να κάνει και ο εισαγγελέας ανηλίκων, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να λυθεί το θέμα και στα αστικά δικαστήρια».
Πηγή: Sputniknews, Ιωάννα Κλεφτόγιαννη