7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤί εννοεί ο Μοσκοβισί όταν κάνει λόγο για τελικό πακέτο της εξόδου...

Τί εννοεί ο Μοσκοβισί όταν κάνει λόγο για τελικό πακέτο της εξόδου από το μνημόνιο;

 

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. «Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι’ αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και «έχουμε ήδη προχωρήσει στην τέταρτη».
«Πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο» επισήμανε ο ίδιος.
Ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» -όπως είπε- και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της ευρωζώνης».
Η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα απασχολήσει και πάλι το Eurogroup
Η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σώματος, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση. «Θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς για την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα» σημείωσε ο Μ. Σεντένο.


Συνεχίζοντας ο κ. Σεντένο αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είχε νωρίτερα, επαινώντας τις προσπάθειες της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος. «Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Μ. Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Επιπλέον, στη σημερινή του δήλωση ο πρόδρος του Eurogroup ανέφερε ότι στο μεταξύ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή. «Εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα» κατέληξε ο Μ. Σεντένο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ