9.6 C
Athens
Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΜικρή αύξηση των spreads των κρατικών ομολόγων μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών...

Μικρή αύξηση των spreads των κρατικών ομολόγων μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

 

Μικρή άνοδος των spreads των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σημειώνεται μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, καθώς η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων παραμένει σταθερή στο 0,44%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων αυξάνονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα spreads αυξάνονται καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη την προοπτική μίας σκληρότερης γραμμής από τη νέα γερμανική ηγεσία όσον αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρωζώνη. Η πιθανή παρουσία των Φιλελεύθερων (FDP) στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό κάνει πιθανότερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 2,7 μονάδων βάσης στο 2,186% και του 10ετούς πορτογαλικού άνοδο 2,6 μονάδων βάσης στο 2,45%, ενώ του ισπανικού αυξανόταν 1,7 μονάδες βάσης στο 1,641%.
Το ευρώ υποχωρεί 0,3% λίγο πάνω από τα 1,19 δολάρια. «Αν και είναι πιθανό ότι το ευρώ αντανακλά την απογοήτευση για το ότι δεν θα υπάρξει ο μεγάλος συνασπισμός, η παρουσία των Φιλελεύθερων στην κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρότερη γερμανική πίεση για δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της Περιφέρειας, κάτι που είναι μακροπρόθεσμα θετικό για το νόμισμα» δήλωσε ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ