Τάσος Κωνσταντίνου, 12,5 ετών, ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Με έναν πρωτότυπο και ευαισθητοποιημένο τρόπο το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, προσκαλώντας όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας 5-11 ετών που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς και τους ενήλικες συνοδούς τους, να ζωγραφίσουν από κοινού όσα δεν… λέγονται προφορικά. Να ανακαλύψουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από μια κοινή, πανανθρώπινη γλώσσα, την Τέχνη. Το Μουσείο επιλέγει τα εικαστικά προγράμματα «Μαζί ζωγραφίζουμε όσα δεν λέμε».
Το Σάββατο 20 Μαΐου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν δημιουργικά στις δύο εκθέσεις του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητά & ρατσισμός» και «Φροντίζω με τέχνη. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στο πλανήτη του εμείς», εστιάζοντας στις ζωγραφιές που «μιλούν» για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, για γεγονότα και αδικίες που τα παιδιά βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με βιωματικές δράσεις, εικαστικά παιχνίδια και ζωγραφική όλοι θα επεξεργαστούν έννοιες όπως διαφορετικότητα, ρατσισμός, απομόνωση αλλά και φροντίδα, σεβασμός, αλληλεγγύη. Παιδιά και ενήλικες θα ζωγραφίσουν μαζί – θα φροντίσουν τα άτομα των ευπαθών ομάδων, δημιουργώντας ένα χαρούμενο, υγιές, βιώσιμο περιβάλλον. Φροντίζοντας με τέχνη τον συνάνθρωπό τους. Στο τέλος του προγράμματος, το κάθε παιδί θα πάρει μαζί του τη δική του ζωγραφιά κοινωνικής συμφιλίωσης και αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων.
Τα προγράμματα διαρκούν 55 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα: 11.00 / 11.30 / 12.00 / 12.30 / 13.00 / 13.30 / 14.00.
Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν κόστος συμμετοχής.
Ολα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.
Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν 20 έως 25 άτομα.
Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σάββατο 20 Μαΐου.
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα.