13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΙχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα: Πώς μπορούν οι παραγωγοί να προστατευτούν

Ιχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα: Πώς μπορούν οι παραγωγοί να προστατευτούν

 

«Εγχειρίδιο Εξαγωγών» ετοιμάζει η Ομάδα Εργασίας Τροφίμων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με πρώτο κεφάλαιο την «Ιχνηλασιμότητα στα Τρόφιμα», με βάση τα Διεθνή Πρότυπα GS1, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων.
Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι διεθνείς τάσεις και οι απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ και των μεγάλων γερμανικών αλυσίδων και λιανεμπόρων τροφίμων για τα τρόφιμα.
Στο εγχειρίδιο θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θέματα: Διατροφική Ετικέτα, Ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας, Ιχνηλασιμότητα, Απαιτήσεις των Γερμανικών Αλυσίδων Τροφίμων επί των ετικετών -πέραν των υποχρεωτικών ενδείξεων-, Ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών, Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προϊόντα Γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), Βιολογικά Προϊόντα, Ελληνικό Σήμα και Καλές Πρακτικές Εξαγωγής προϊόντων.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ