13.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΗ Πρεσβεία της Νορβηγίας καλεί επιχειρήσεις της «Γαλάζιας Οικονομίας» να ανταλλάξουν τεχνογνωσία

Η Πρεσβεία της Νορβηγίας καλεί επιχειρήσεις της «Γαλάζιας Οικονομίας» να ανταλλάξουν τεχνογνωσία

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην «Γαλάζια Οικονομία» να ταξιδέψουν στη Νορβηγία, με τα έξοδα καλυμμένα, για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με νορβηγικές επιχειρήσεις, απευθύνει η Πρεσβεία της Νορβηγίας. Στόχος να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους.
Ειδικότερα η πρόσκληση απευθύνεται σε εταιρείες που σχεδιάζουν αναπτυξιακά και καινοτόμα έργα στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, καθώς και σε ερευνητικά ιδρύματα που μετέχουν ως εταίροι σε τέτοια έργα.
Ενδεικτικά σχετικά θέματα κι επιχειρηματικοί τομείς είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, λύσεων και τεχνολογιών στον τομέα της αλιείας, υδατοκαλλιέργειας, ιχθυοκαλλιέργειας, ο τομέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ναυτιλιακή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών θαλάσσιων μεταφορών, οι υποδομές εκτός ξηράς και η ρομποτική που σχετίζεται με θαλάσσιες και ναυτικές τεχνολογίες. Επίσης, τεχνολογίες για τους πόρους βαθέων υδάτων και χαρτογράφηση τους, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών στη ναυπηγική βιομηχανία και ναυτιλία, η γαλάζια βιοτεχνολογία και τρόποι παρακολούθησης και εποπτείας του περιβάλλοντος και τα καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά ή ανάπτυξη νέων για να χρησιμοποιούνται τα θαλάσσια απορρίμματα ως πρώτη ύλη.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα επιλεγούν, θα ταξιδέψουν στη νορβηγική πόλη Ωλεσουντ (Alesund), στις 21-22 Μαΐου για να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη και τη Δημιουργία Συνεργασιών». Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συγκεκριμένες ευκαιρίες χρηματοδότησης συνεταιρικών έργων, καθώς και για την πλατφόρμα αντιστοίχισης δυνητικών εταίρων για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων ΕΟΧ και Νορβηγίας (EEA & Norway Grants).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Μαΐου εδώ: https://blue-growth-matchmaking.b2match.io/
Επιπλέον, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση για να ταξιδέψουν στο Alesund της Νορβηγίας εδώ: https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/greece–business-development-innovation-and-smes/.
Το πρόγραμμα Business Innovation Norway
Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων των EAA & Norway Grants (Χρηματοδότηση από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δηλαδή Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ονόματι «Business Innovation in Greece», ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου 2019.
Στόχος του είναι η στήριξη του ιδιωτικού τομέα και για τον λόγο αυτό θα προσφέρει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 21.500.000 ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης βιομηχανίας, της γαλάζιας / θαλάσσιας / ναυτιλιακής οικονομίας και των ΤΠΕ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης της οικονομίας της, πολλές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το νέο πρόγραμμα των EEA & Norway Grants θα προσφέρει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις. Βλέπουμε μεγάλες ανάγκες αλλά και μεγάλες δυνατότητες σε αυτό τον κλάδο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μέσω της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρει σχετικά ο Πρέσβης της Νορβηγίας σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Jorn Gjelstad.
Οι επιχορηγήσεις παρέχονται από τις χώρες του ΕΟΧ (EEA) μέσω μιας μη γραφειοκρατικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Διαχειριστής κι αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς και για την εκταμίευση της χρηματοδότησης είναι ο οργανισμός Innovation Norway.
Μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να λάβει χρηματοδότηση για το 50% του κόστους υλοποίησης του υποβληθέντος έργου, ενώ μια μεγάλη επιχείρηση θα λάβει κάτω του 50%. Το εύρος της χρηματοδότησης που μπορεί να αιτηθεί μια μεγάλη επιχείρηση είναι από 200.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ ανά έργο, ωστόσο στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το ποσό κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ