12.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕ. Νοβότνι: «Η ΕΚΤ πρέπει να συζητήσει τον Ιούνιο για τη μελλοντική...

Ε. Νοβότνι: «Η ΕΚΤ πρέπει να συζητήσει τον Ιούνιο για τη μελλοντική έξοδό της από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να συζητήσει τον Ιούνιο για τη στρατηγική του 2018 και τη μελλοντική έξοδο από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Εβαλντ Νοβότνι.
«Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο, θα πρέπει να συζητήσουμε τη μελλοντική στρατηγική, τη στρατηγική για τις αρχές του 2018», ανέφερε ο Νοβότνι, που είναι επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, στην εφημερίδα Die Presse. «Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ήταν και είναι επιτυχημένο. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι επίσης σαφές ότι δεν πρέπει να γίνει μία μόνιμη δυνατότητα», είπε, προσθέτοντας: «Οσο περισσότερο συνεχίζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα, τόσο περισσότερο πρέπει να σκέφτεται κανείς τις συνέπειές του».
Οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης έχουν βελτιωθεί, αλλά δεν είναι ακόμη ώρα για την απόσυρση της στήριξης, τόνισε την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ, αντιστεκόμενη στις πιέσεις χωρών, όπως της Γερμανίας, να αρχίσει να μειώνει σταδιακά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 2,3 τρισ. ευρώ.
Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν μία αλλαγή στην κατεύθυνση που δίνει η τράπεζα για τη μελλοντική πολιτική και ενδεχομένως την κατάργηση της θέσης της για μεγαλύτερη χαλάρωση της πολιτικής της. Δεν είναι, όμως, πιθανόν να ληφθεί καμία απόφαση για μέτρα πολιτικής έως, το νωρίτερο, τον Σεπτέμβριο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ