24.9 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕπιστροφή των «παράνομων» αγροτικών επιδοτήσεων στην ΕΕ

Επιστροφή των «παράνομων» αγροτικών επιδοτήσεων στην ΕΕ

Διευκρινίσεις από τον Π. Καρβούνη

«Διευκρινιστική δήλωση» για τις «παράνομες» αγροτικές επιδοτήσεις που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στην ΕΕ έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δηλώσεις του επιτρόπου Γεωργικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. (Διοργάνωση του 3rd Agricultural Business Summit).
Ο κ. Καρβούνης σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει χρηματικά ποσά ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την περίοδο από το 2007 έως το 2015, ως καθαρές χρηματικές διορθώσεις, τα οποία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε πέντε δόσεις των 100 εκατ. ευρώ εντός πενταετίας.
Υπενθυμίζει δε, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Χόγκαν ανακοίνωσε πως η Επιτροπή εξετάζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο δωδεκάμηνης αναβολής της επιστροφής των οφειλόμενων ποσών, ώστε η καταβολή της πρώτης δόσης, που οφείλεται τον Αύγουστο του 2017, να μετατεθεί κατά ένα έτος.
Αναφέρει, τέλος, ότι στο τρέχον επταετές πρόγραμμα (2014-2020) η Επιτροπή χορηγεί στην Ελλάδα 19,6 δισ. ευρώ, για τη στήριξη του εισοδήματος των γεωργών και την τόνωση των επενδύσεων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ