11.4 C
Athens
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕντονο το ελληνικό στοιχείο στην Κριμαία εδώ και 3.000 χρόνια

Εντονο το ελληνικό στοιχείο στην Κριμαία εδώ και 3.000 χρόνια

Η Κριμαία γιορτάζει την πέμπτη επέτειο από την επανένωση με τη Ρωσία, με τον ελληνισμό να εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μακράς ιστορίας της χερσονήσου.
Η ιστορία της Κριμαίας συνδέεται άρρηκτα με τον ελληνισμό, ο οποίος δίνει το «παρών» στην χερσόνησο για σχεδόν 3.000 χρόνια.
Σήμερα, στην περιοχή βρίσκονται εγκατεστημένοι περίπου 5.000 με 7.000 Ελληνες, δίνοντας έναν… μεσογειακό τόνο στις παρυφές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Με αφορμή την 5η επέτειο από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο πραγματοποιεί φωτογραφική έκθεση, με τον τίτλο «Η Κριμαία σήμερα».
Οπως είναι φυσικό, ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες, οι οποίες αναδεικνύουν τη συμβολή του ελληνισμού στην ιστορική εξέλιξη της χερσονήσου.
Η έκθεση, η οποία λαμβάνει χώρα στο κτήριο του Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου.

Παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Χερσονήσου. Το αμφιθέατρο στη Χερσόνησο κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες αποίκους. Τον 1ο αιώνα οι ελληνικές θεατρικές παραδώσεις παραχώρησαν τη θέση τους στις ρωμαϊκές μονομαχίες. Αυτό είναι το μοναδικό αρχαίο θέατρο της Ρωσίας. Σήμερα, στο θέατρο διοργανώνονται παραστάσεις και συναυλίες.
Φωτογραφία: Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα


«Αυτή η έκθεση είναι μια αφορμή για τους Ελληνες να μην γίνονται αποδέκτες στημένων ειδήσεων, αλλά ειδήσεων από τους ανθρώπους. Η Κριμαία δεν θα είναι μονίμως απομονωμένη από τη Δύση, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες» δήλωσε, με αφορμή την έκθεση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας, Κώστας Ησυχος.
Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «η Κριμαία θα είναι η πύλη για τους ανθρώπους της περιοχής στη Μαύρη Θάλασσα και στο Αιγαίο. Οι Αργοναύτες θα ξεκινήσουν τον δρόμο τους όχι από την Ελλάδα, αλλά από την Κριμαία».
Πηγή Sputniknews

Φωτογραφία 1 : Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα

Ναός του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή εκεί που παλιότερα βρισκόταν το χωριό Λάκκοι, κοντά στο Μπαχτσισαρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ