17.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕλλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος: Μνημόνιο κατανόησης σε τεχνολογία - επικοινωνίες

Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος: Μνημόνιο κατανόησης σε τεχνολογία – επικοινωνίες

 

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται για τη συνεργασία των τριών χωρών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη στο Κάιρο, στο πεδίο τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών, παρουσία του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, από τους αρμόδιους υπουργούς των τριών χωρών.
Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς τόνισε αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου ότι η νέα αυτή σελίδα στη συνεργασία των τριών χωρών “αποτελεί τεκμήριο και απόδειξη καλής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, από την οποία θα επωφεληθούν και τα τρία κράτη”.
Ο κ. Παππάς επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται να παραμείνει σε θεωρητικό επίπεδο στα χαρτιά, αλλά θα έχει και πρακτική αξία και θα υλοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα, προσέθεσε, ότι και οι τρεις χώρες θα επωφεληθούν από αυτή τη σημαντική συνεργασία, η οποία αναμένεται να συμβάλλει γενικότερα στο κλίμα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Εκ μέρους της Κύπρου, το Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Μάριο Δημητριάδη, ενώ εκ μέρους της Αιγύπτου υπεγράφη από τον υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών Γιάσερ Ελ Κάντι, με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό να προσδίδει με την παρουσία του την ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός της υπογραφής.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το Μνημόνιο προβλέπει τη στήριξη της καινοτομίας και των επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα ψηφιακής τεχνολογίας, τη συνεργασία σε θέματα σχεδιασμού και παραγωγής στον ηλεκτρονικό τομέα, τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες, τη συνεργασία σε θέματα παροχής υπηρεσιών, τη συνεργασία σε θέματα παροχής των τηλεπικοινωνιών αλλά και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τριών χωρών σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογικών πάρκων και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων και σε θέματα ψηφιοποιήσεων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση των τριών χωρών που καταγράφεται στο Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Προώθησης καινοτόμων δεξιοτήτων, που θα γίνει στην μεσογειακή πόλη του Μποργκ Ελ Άραμπ, με παραρτήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ