24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔήμος Σύρου: Εγκριση χρηματοδότησης προγράμματος τηλεματικού συστήματος Δημοτικών Συγκοινωνιών

Δήμος Σύρου: Εγκριση χρηματοδότησης προγράμματος τηλεματικού συστήματος Δημοτικών Συγκοινωνιών

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση η υποβολή πρότασης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με το ακρωνύμιο ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ», ύψους 1,502.785,00 ευρώ, για το Δήμο Σύρου.
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους Ρόδου και Θήρας, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο FREDERICK, είχαν καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση.
Το έργο περιλαμβάνει τρεις φάσεις:
1. Εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής
2. Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού πεδίου και τηλεματικών οχημάτων
3. Ανάπτυξη, έλεγχος και ολοκλήρωση των επιμέρους υποσυστημάτων και εφαρμογών σε ενιαία πλατφόρμα.
Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική για τον Δήμο Σύρου, καθώς το εν λόγω έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος για τις αστικές μεταφορές, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πληροφόρησης του κοινού με χρήση προηγμένων μέσων. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως η μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών του Δήμου, η άρτια πληροφόρηση Ελλήνων και ξένων τουριστών και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Παράλληλα, θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, ενώ θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ