13.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓάμος ή «περιπετειούλα»; Τα πάντα για συνοικέσια και Tinder

Γάμος ή «περιπετειούλα»; Τα πάντα για συνοικέσια και Tinder


Από το Tinder έως τα γραφεία συνοικεσίων… η απόσταση είναι μεγάλη. Εμείς δοκιμάσαμε τα δύο ακραία αντίθετα μέσα για να βγείτε ραντεβού και σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας.
Η διαδικασία του φλερτ και της γνωριμίας δεν είναι για όλους εύκολη υπόθεση, ενώ αρκετοί δεν έχουν διάθεση για σοβαρές δεσμεύσεις αλλά και χρόνο για χάσιμο… Το συνοικέσιο ήταν η «εφαρμογή» των προηγούμενων δεκαετιών που όμως και σήμερα παραμένει ζωντανή. Και στην απέναντι πλευρά, υπάρχει το Tinder, η εφαρμογή – ταμπού, που όμως όλοι γνωρίζουν.
Χρησιμοποιήσαμε για μία εβδομάδα το Tinder και «μπήκαμε» στα άδυτα των γραφείων συνοικεσίων. Αν νομίζετε ότι οι ηλικίες ή εμφάνιση είναι αυτές που οδηγούν στην επιλογή του ενός ή του άλλου μέσου για γνωριμίες μάλλον θα διαψευσθείτε. Η βασικότερη διαφορά είναι το «με στόχο τον γάμο» που ενώ για τα γραφεία είναι ταμπέλα, στην γνωστή εφαρμογή σίγουρα δεν βρίσκεται στο επίκεντρο…
Μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή… θαμμένη όμως πολλά scroll μετά
Αριστερά ή δεξιά; Το ερώτημα δεν είναι πολιτικό αλλά αυστηρά προσωπικό… και αρκετά δύσκολο. Ο κόσμος του Tinder έχει μόλις ανοίξει και καλείσαι από μία, δύο, ή και περισσότερες φωτογραφίες να επιλέξεις έναν άγνωστο και φυσικά να δεις αν σε έχει επιλέξει κι αυτός… αλλά για ποιον λόγο; Ένα ερώτημα που αφορά τόσο την επιλογή του προσώπου όσο και του μέσου…
Το ταίρι νούμερο 1 μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες συνομιλίας εξαφανίζεται. Ανατρέχω στο μυαλό μου την τελευταία μας κουβέντα και αναρωτιέμαι μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε. Την κουβέντα την ανατρέχω στον μυαλό μου γιατί δεν μπορώ να την διαβάσω, δεν έχω πλέον πρόσβαση στα μηνύματά μας. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος σε κάνει unmatch ή απλά βγει από την εφαρμογή.
Σκέφτομαι λοιπόν και το μόνο που βρίσκω είναι ωραίες στιχομυθίες, πολύ γέλιο και ωραία διαλείμματα από τη ρουτίνα. Θυμάμαι που με ρώτησε αν είμαι ελεύθερη και θυμάμαι που μου είπε ότι και αυτός είναι μόνος.
Θυμάμαι όμως ότι οι κουβέντες μας πάντα σταματούσαν το απόγευμα με δική του πρωτοβουλία και ότι πριν λίγη ώρα που είχαμε μιλήσει για τελευταία φορά μου είχε πει ότι το βράδυ, που ήταν και βράδυ Σαββάτου, είχε κανονίσει φαγητό σε ιταλικό εστιατόριο. Αυτό ήταν, το ταίρι νούμερο 1 είχε ταίρι και δεν το έλεγε. Στεναχωρήθηκα κυρίως γιατί είναι δύσκολο να μιλάς ωραία με κάποιον που δεν ξέρεις και γιατί είχα συνηθίσει την ψευδαίσθηση της καθημερινής επαφής…
Όσο το σκεφτόμουν τα ερωτήματα για το πόσο αλήθεια ήταν αυτά που μου είχε πει αυξάνονταν. Αλλά γιατί να πει κάποιος ψέματα σε κάποιον που δεν ξέρει; Ίσως γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά του Tinder είναι ακριβώς και αυτό. Μπορείς να παριστάνεις ότι είσαι αυτός που θα ήθελες.
Η στεναχώρια, που είναι περισσότερο δυσάρεστη έκπληξη, δεν κρατάει παρά λεπτά. Το καλό (και κακό) με το Tinder είναι ότι τα match και οι συνομιλίες είναι παράλληλες οπότε δεν προλαβαίνεις πραγματικά να απογοητευτείς.
Αυτή ήταν η σχεδόν πιο σύντομη συναναστροφή στην εφαρμογή αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι η πιο συνηθισμένη. Επίσης δεν κατάλαβα στο διάστημα που χρησιμοποίησα το Tinder για ποιον λόγο κάποιος σε σπρώχνει δεξιά και δεν σου λέει καλησπέρα, ή σου λέει μόνο αυτό και μετά σε σβήνει.
Ενώ το Tinder στην Ελλάδα είναι έως και ταμπού, ο κόσμος που το χρησιμοποιεί είναι πολύς και έχει στο μυαλό του πολύ διαφορετικά πράγματα. Η εφαρμογή ίσως ξεκίνησε ή έγινε γνωστή για το πολύ εστιασμένο ενδιαφέρον, τη σεξουαλική επαφή. Συγκεντρώνει, ωστόσο, πολύ κόσμο που μπορεί να ψάχνει μόνο αυτό, το έτερον ήμισυ με σκοπό τον γάμο, παρέα, ή απλά κάποιον για να μιλάει, chatting για ώρες, για τα πάντα.
Όπως μου είπαν κάποια ταίρια στην πρώτη μας συνάντηση, γι’ αυτούς ήταν ακόμα ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, ένας ακόμα τρόπος να γνωρίσεις κάποιον, να βγεις ραντεβού.
Σκύλοι, γάτες, ταξίδια, ηλιοβασιλέματα, σπορ, αυτοκίνητα ακόμα και συνθήματα
Οι μοναδικές απαιτήσεις για να μπείτε στην εφαρμογή είναι φυσικά το κινητό τηλέφωνο που θα την υποστηρίζει (εύκολο) και η αναζήτηση των φωτογραφιών του προφίλ σας (δύσκολο). Θα βάλετε φωτογραφίες κοντινές, μακρινές, προπέρσινες, σέξι, απλές, γλυκές; Φυσικά και πρόκειται για κυκεώνα.
Ό,τι και να κάνετε περάστε το μήνυμα που θέλετε, με λίγα λόγια τι ψάχνετε, θα σας βγάλει από πολύ κόπο.
Το εντυπωσιακό με την εφαρμογή που υποτίθεται ότι αφορά ανθρώπους σεξουαλικά ενεργούς και σε αναζήτηση, είναι ότι αρκετοί επιλέγουν να την αντιμετωπίσουν σαν οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ.
Θα δείτε λοιπόν φωτογραφίες με παιδιά, ανίψια, βαφτιστήρια ή και γιους — κόρες, θα δείτε καταρράκτες, βουνά και ακρογιαλιές αλλά πουθενά τον ενδιαφερόμενο, ή το πολύ κάπου στο βάθος…
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είδαμε περισσότερα από τον υποψήφιο από όσα θα θέλαμε — και ο νοών νοείτω- ενώ κάποιες άλλες φορές είδαμε εξαιρετικά αποσπασματικές φωτογραφίες. Ένα μάτι ή μία μασχάλη (ναι μία μασχάλη) ή μία πλάτη. Σε αυτούς τους υποψηφίους σπρώξαμε την φωτογραφία αριστερά (ή για τους μη εξοικειωμένους τους απορρίψαμε).
Την ώρα που θα βάζετε τη φωτογραφία είναι πολύ πιθανό να σκεφτείτε τον προϊστάμενό σας ή τη μάνα σας, ακόμα χειρότερα τον πατέρα σας και τι θα κάνει αν μάθει πως έχετε Tinder… Ξεπεράστε το. Νομίζω ότι λίγοι δεν έχουν περάσει έστω και κάποιες ώρες στο Tinder. Επίσης σκεφτείτε ότι για να σας δει κάποιος γνωστός σημαίνει ότι έχει και ο ίδιος… Οπότε επικρατεί και μία «ομερτά».
Μετά τη φωτογραφία σας, επιλέγετε αν θέλετε να φαίνεται η ηλικία σας και συνεχίζετε ορίζοντας αν θέλετε άντρες ή γυναίκες, περίπου τις ηλικίες που προτιμάτε και σε τι απόσταση χιλιομετρική τους θέλετε.
Αν νομίζετε ότι ο κύριος είναι ο συνάδελφός σας που έχει ανεβάσει φωτογραφία με το παιδί του και είναι παντρεμένος, πιθανότατα δεν κάνετε λάθος. Θα βρείτε γνωστούς που ίσως να μην «ταιριάζουν» στο Tinder. Αλλά από την άλλη θα βρείτε κι εκείνους που δηλώνουν παντρεμένοι και ευτυχισμένοι, σε σχέση, ή ακόμα και ζευγάρια που ψάχνουν για κάτι…έξτρα.
Τα… προκαταρκτικά
Μόλις μπήκατε στο παιχνίδι. Ξεκινάτε κοιτώντας τους υποψηφίους, τι γράφουν, αν γράφουν κάτι στις συστάσεις, και φυσικά όλες τις φωτογραφίες που θα έχουν ανεβάσει.
Αν σας αρέσουν σπρώχνετε τη φωτογραφία δεξιά και αν σας αρέσουν πολύ μπορείτε να κάνετε και ένα superlike κάτι που σας εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος θα σας δει θέλει δεν θέλει.
Σε περίπτωση που απλώς την σπρώξετε δεξιά θα πρέπει και αυτός να έχει κάνει το αντίστοιχο με τη δική σας φωτογραφία προκειμένου να σας βγει η «ανακοίνωση» ότι ταιριάξατε. Μπορεί βέβαια αυτό να μην γίνει αυτόματα αλλά την άλλη ημέρα. Μην περιμένετε ωστόσο και αιώνια γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο άλλος να μην σας έχει επιλέξει.
Εκτός από τη φωτογραφία που δίνει μία πρώτη αίσθηση γιατί ο υποψήφιος μπήκε στην εφαρμογή, είναι και κάποιοι που το γράφουν. Δηλαδή, δεν αποκλείεται ο ένας να αναφέρει no ONS (One Night Stands) και ο αμέσως επόμενος only ONS. Επίσης κάποιος μπορεί να γράφει σοβαρή γνωριμία για σχέση και ο λίγο πιο κάτω να ξεκαθαρίζει ότι δεν μπήκε στο Tinder για να ερωτευτεί.
Επιλέγετε ανάλογα με τα δικά σας θέλω…
Μετά το ταίριασμα, συνήθως, ακολουθεί η κουβέντα. Μπορεί να ξεκινήσει με ένα απλό «γεια», «καλησπέρα», «καλημέρα» ή με κάτι πιο ευρηματικό. Όπως το «πάω σουπερμάρκετ χρειάζεσαι κάτι;» ή ειλικρινές και αυθόρμητο που θυμίζει και λίγο επίσκεψη στη μοδίστρα, «τι ύψος έχεις, τι διαστάσεις έχεις» ή και κάτι τόσο ξεκάθαρο «τι κάνεις το βράδυ, θες να βρεθούμε;».
Αφού περάσουν οι πρώτες αναγνωριστικές κουβέντες, συνήθως αφορούν το πού μένεις, τι δουλειά κάνεις, ίσως και σινεμά, μουσική, η κουβέντα μεταφέρεται σε άλλο social media, συνήθως στο messenger που δεν απαιτεί «φιλίες» ή ανταλλαγή τηλεφώνων.
Αυτό συνήθως είναι το στάδιο που διαπιστώνεις αν ο άλλος θέλει κάποια στιγμή να σε γνωρίσει από κοντά ή θα είναι μία κουβέντα που θα διαρκέσει κάποιο καιρό και θα φθίνει λόγω αμοιβαίας βαρεμάρας.
«Πες μου πότε, πού θα βγούμε ραντεβού»
Καμιά φορά η μετάβαση σε άλλο social media και κυρίως στο Facebook σου δείχνει πιο ξεκάθαρα με τι έχεις να κάνεις, τι τύπος βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης. Οπότε βοηθάει στο να βγεις ένα ραντεβού ή όχι.
Το πρώτο μας ραντεβού με το ταίρι νούμερο 2 το δώσαμε σε ένα μπαρ που το γνωρίζαμε και οι δύο, πολυσύχναστο αλλά ποτέ ασφυκτικό ώστε να είναι δυνατή η συζήτηση, νωρίς ένα βράδυ καθημερινής.
Το ταίρι νούμερο 2 παρουσίαζε τον εαυτό του ως ελεύθερο επαγγελματία, σε ένα πολύ «πιασάρικο» και εντυπωσιακό επάγγελμα. Ξυπνούσε πολύ νωρίς το πρωί και αυτό είχε και τα θετικά του καθώς δημιουργούσε μία πολύ καλή δικαιολογία σε περίπτωση που ήθελε κάποιος να φύγει, να μπορέσει να το κάνει.
Η πραγματικότητα δεν είχε και πολύ σχέση με τη φωτογραφία. Ήταν σίγουρα ο ίδιος άνθρωπος αλλά κάποια χρόνια μετά και με σοβαρές διαφοροποιήσεις στο στυλ.
Χρειάστηκε ένα τέταρτο της ώρας για να φύγει η αμηχανία που ξεκίνησε με την διαφορά μεταξύ φωτογραφίας και πραγματικότητας και συνεχίστηκε όταν εκείνος παρήγγειλε χυμό κι εμείς ποτό.
Μάλιστα, υπήρξε και ένα σχόλιο σχετικά με την επιλογή αλκοόλ, αλλά δεν δώσαμε σημασία.
Η συζήτηση κάποια στιγμή απελευθερώθηκε και η αρνητική εντύπωση κόντευε να εκλείψει όταν… ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες, αλλά η κατάληξη. Απέναντι σε έναν ξεκάθαρα σφιχτοχέρη αναγκάζεσαι να πληρώσεις όλα τα ποτά για να βάλεις τέλος στην αμηχανία του σερβιτόρου.
Εντάξει το πρώτο ραντεβού δεν πήγε καλά, αλλά δεν πτοηθήκαμε.
Το ταίρι νούμερο 3 μας αποζημίωσε. Διστακτικός όσο κι εμείς, η πρώτη κουβέντα — σχόλιο που ακούσαμε ήταν ο μεγάλος τρόμος του Tinder. «Είσαι σαν τη φωτογραφία, και καλύτερη».
Ακολούθησαν γέλια και οι ιστορίες του από τη δική του περιπλάνηση στην εφαρμογή.
Η κουβέντα συνεχίστηκε αναγνωριστικά, μουσική, ενδιαφέροντα και μετά έγινε προσωπική. Γιατί πάντα προκύπτει το ερώτημα, για το αν θα συνεχιστεί το ραντεβού και με ποιον τρόπο… Το πώς θα τοποθετηθείς είναι εντελώς δικό σου ζήτημα. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση, αρκετά συχνή, που ο άλλος σου ζητά να ξαναβρεθείτε και τίποτα περισσότερο.
Το ταίρι νούμερο 4 καλλιέργησε στη διάρκεια του ραντεβού πιο έντονα την αίσθηση του συνοικεσίου. Μιλήσαμε διεξοδικά για τα ωράρια και εξετάσαμε κατά πόσο ταιριάζουν σε μία μελλοντική σχέση, κάναμε ψυχανάλυση και γενικά φύγαμε από την καφετέρια ένα βήμα πριν…τις άδειες γάμου. Όλα στην πρώτη και μοναδική συνάντηση… Δεν είχε προηγηθεί καμία υπόνοια ότι ο υποψήφιος ήταν τόσο έτοιμος, γι’ αυτό να έχετε στο μυαλό σας ότι πάντα καραδοκεί η έκπληξη. Δυσάρεστη, ή ευχάριστη έχει να κάνει με αυτό που θέλετε.
Κατά την προσωπική μας άποψη το Tinder είναι ένα παιχνίδι που αν το αντιμετωπίσετε ως τέτοιο σίγουρα θα διασκεδάσετε μέχρι εκεί που θέλετε.
Από την άλλη, όταν ο γάμος είναι αυτό που πραγματικά ψάχνει κάποιος, τότε για αρκετούς ανθρώπους τα γραφεία συνοικεσίων αποτελούν έναν διαχρονικό θεσμό. Για τη διαχρονικότητα των γραφείων συνοικεσίων μιλά στο Sputnik o ιδιοκτήτης των γραφείων ΘΑΝΟΣ, που με 33 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί μετρ στις γνωριμίες.
Το συνοικέσιο «ζει και βασιλεύει»
Κανείς δεν θα ξεχάσει τη Γεωργία Βασιλειάδου στον ρόλο της προξενήτρας στις περίφημες ταινίες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 η οποία με τα έξυπνα κόλπα της προσπαθεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Και μπορεί η προξενήτρα με τα χρόνια να χάθηκε, τον ρόλο της ανέλαβαν επάξια και με επιτυχία τα γραφεία συνοικεσίων.
Ο κ. Θάνος χαρακτηρίζει το έτος 1985 «σταθμό» στη ζωή του καθώς η επιθυμία του να ανοίξει γραφεία γνωριμιών-συνοικεσίων έγινε πραγματικότητα. Το όνειρό του ήταν να προσφέρει την κατάλληλη συντροφιά στους μοναχικούς ανθρώπους, δίχως διακρίσεις, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης, οικονομικής τάξης ή εθνικότητας. Εξάλλου κι ο ίδιος ξέρει καλά πως είναι να νιώθει κανείς μοναξιά γι’ αυτό και αποφάσισε να φτιάξει κι ένα γραφείο στην Γερμανία.
«Επειδή γνωρίζω και προσωπικά πως είναι να βρίσκεται κάποιος στο εξωτερικό δίχως σύντροφο, άνοιξα γραφεία γνωριμιών συνοικεσίων ΘΑΝΟΣ στην Γερμανία και απευθυνόμουν σε πολλούς Έλληνες μετανάστες που τους έβρισκα το έτερον ήμισυ και πολλοί πετυχημένοι γάμοι έγιναν χάρις την δική μας συμβολή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι γάμοι εξάλλου αλλά και η συμβίωση που είναι αρκετά συχνή επιθυμία στις μέρες μας. αποτελούν τον σκοπό λειτουργίας της συγκεκριμένης αλυσίδας γραφείων. Και ενώ ο θεσμός του γάμου φαίνεται να διαταράχθηκε στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, δεν φαίνεται, ωστόσο, να επηρέασε τα συνοικέσια.
Αντιθέτως, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Θάνος ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, με την τόσο μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του, νιώθει τόσο σοβαρή ανασφάλεια στο επαγγελματικό του επίπεδο, κλείνεται στο καβούκι του, πέφτει σε κατάθλιψη, απογοητεύεται ώστε αναζητά τον ένα και μοναδικό σύντροφο που θα του παρέχει μία σιγουριά και τη ζεστασιά που αποζητά για να βρει την ισορροπία του.
«Αυτόν το σύντροφο όμως είναι πολύ δύσκολο να τον βρει σε μια κοινωνική εκδήλωση ή μέσω γνωστών, αφού οι περισσότεροι στις ημέρες που διανύουμε είναι εσωστρεφείς και μοναχικοί, δίχως διάθεση για νέες επαφές», εξηγεί και σημειώνει πως οι περισσότεροι που απευθύνονται σε αυτόν είναι είναι κατασταλαγμένοι και ξέρουν καλά τι θέλουν.
Και φυσικά ο ίδιος ανταποκρίνεται στο καθήκον που του αναθέτουν οι πελάτες του αφού η πείρα του τον έχει κάνει να αποφεύγει τα άστοχα ραντεβού φέρνοντας σε επαφή μεταξύ τους άτομα που πάντα με το έμπειρο μάτι του εκτιμά πως ταιριάζουν.
Τι είναι όμως αυτό που ψάχνει ο σύγχρονος άνθρωπος σε ένα γραφείο συνοικεσίων; Σίγουρα οι ανάγκες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αλλά η επιθυμία για συντροφικότητα παραμένει πάντα επίκαιρη.
«Οι άνθρωποι που απευθύνονται στα γραφεία μας έχουν διαφορετικά θέλω, ανάλογα με την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση και το κοινωνικό τους επίπεδο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μία κοινή συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την ανεύρεση ενός συντρόφου και τη δημιουργία μίας σοβαρής σχέσης», αναφέρει.
Ξεκαθαρίζει ακόμη, πως όποιος επιλέγει αυτό τον τρόπο για μια «σοβαρή γνωριμία» το κάνει πάντα με άξονα την εχεμύθεια και την διασφάλιση των προσωπικών του δεδομένων, κάτι που και ο ίδιος ως επαγγελματίας σέβεται απόλυτα.
Τον σεβασμό αλλά και την αγάπη που δείχνει για τη δουλειά του εξάλλου την αποδεικνύει και το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των γνωριμιών που κάνει. Και τα success story που έχει να διηγηθεί δεν είναι λίγα. Όπως αυτό δύο νέων παιδιών, ηλικίας 35 και 38, που μέσα σε διάστημα γνωριμίας οκτώ μηνών κατάφεραν όχι μόνο να παντρευτούν, αλλά και να γίνουν γονείς, περιμένοντας το πρώτο τους παιδάκι.
Δεν είναι όμως η δημιουργία μιας οικογένειας απαραίτητη προϋπόθεση για να αποταθεί κάποιος σε ένα γραφείο συνοικεσίων. Είναι και η ανάγκη για μια παρέα, μια συντροφιά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό ενός 84χρονου χήρου που αναζητούσε μια σύντροφο να συμβιώσει για το υπόλοιπο της ζωής του και φυσικά τη βρήκε με τη βοήθεια του κ. Θάνου.
«Ανεξαρτήτως ηλικίας είναι και ζήτημα το πως θα ταιριάξουν δύο άνθρωποι. Αν ταιριάξουν, πολλοί από αυτούς καταλήγουν σε γάμο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν επιθυμούν τόσο το γάμο γιατί είναι κάτι που το έχουν βιώσει», επισημαίνει.
Η μαεστρία του στον τομέα αποδεικνύεται όμως και από το γεγονός ότι πάρα πολλά ζευγάρια του έχουν ζητήσει να γίνει κουμπάρος στο γάμο τους.
«Πολλοί έρχονται και μας ζητάνε να γίνουμε κουμπάροι. Οι πιο πολλοί τώρα κάνουν πολιτικό γάμο. Έχουμε παντρέψει κάποιους ανθρώπους αλλά για να κάνεις κουμπάρο κάποιον πρέπει να τον συμπαθείς κιόλας. Εγώ συγκεκριμένα έχω παντρέψει πάνω από δέκα ζευγάρια σε όλη τη διάρκεια που δουλεύω από το 1985», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος.
Όσο για την εισβολή του ίντερνετ και των social media στη ζωή των ανθρώπων σήμερα, ο κ. Θάνος εμφανίζεται αισιόδοξος, αφού όπως κάθε ικανός επιχειρηματίας μπορεί να χειριστεί τα νέα δεδομένα προς όφελός του.
«Τα social media και το ίντερνετ μας επηρεάζουν αλλά πάντα προς το καλύτερο, αφού πρόκειται για ένα μέσο σύγχρονο και διαδραστικό που έχει μπει στην καθημερινότητά μας», σημειώνει.
Την τεχνολογία δεν την φοβάται καθώς όπως εξηγεί έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην εποχή του διαδικτύου και να κρατήσει τη δουλειά του επίκαιρη προσεγγίζοντας μέσω αυτής όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους.
«Έχουμε μια πολύ δυνατή παρουσία στο διαδίκτυο», αναφέρει εμφανώς περήφανος για τη μετάβαση του από τη δεκαετία του ’80 στο 2018, χρονιά που το Tinder βρέθηκε ανάμεσα στις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως και όπως θα έλεγαν και οι παλιοί «έσμιξε τους νέους».
Εριφύλη Δρίβα, Φαίδρα Μπράττου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ