16.8 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒανδαλισμοί στο Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας λίγο πριν το άνοιγμα

Βανδαλισμοί στο Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας λίγο πριν το άνοιγμα

Μια ανάσα πριν το άνοιγμα βρίσκεται το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, ωστόσο φαίνεται πως ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται με τη μορφή γκράφιτι και βανδαλισμών.
Στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών που βρίσκεται στη Ιερά Οδό θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου θα βρεθεί στο τέμενος στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθεί την εξέλιξη του έργου, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα ανοίξει τις πόρτες του.
Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του το τέμενος έχει δεχτεί αρκετά «πυρά» από αγνώστους.
Τον τελευταίο καιρό, βάνδαλοι, σύμφωνα με το kathimerini.gr που δημοσιεύει φωτογραφίες από τον χώρο, έχουν γράψει συνθήματα επτά φορές, ζητώντας να μην λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας.
Το τέμενος της Αθήνας ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από 13 χρόνια, με την αρχική ιδέα να έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα.
Το έργο είχε μπει στον πάγο κυρίως λόγο δικαστικών διαμαχών, αναθεωρήσεις νόμων και λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης.
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής είχε αναφέρει στο Sputnik πως στην αρχή θα υπάρξει μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας και αυτό θα γίνει γιατί το ελληνικό κράτος δεν έχει λειτουργήσει ξανά κανέναν χώρο προσευχής, για καμία θρησκευτική κοινότητα.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ