11.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2025
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΑκριβότερο το τέλος αναχωρούντων επιβατών από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ακριβότερο το τέλος αναχωρούντων επιβατών από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ακριβότερα θα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, καθώς από τις 11 Απριλίου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece.
Το τέλος αναχωρούντων επιβατών ανά επιβάτη αφορά τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Astra Airlines, προβλέπεται στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών τέλος επιβατών 12 ευρώ, συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας, συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), και στα υπόλοιπα δρομολόγια τέλος επιβατών 12 ευρώ, συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας, συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας μόνο (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Astra Airlines δηλώνει πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν των τελών για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ